BK Wedalas historie

BK WEDALA'S HISTORIE:

BK Wedala blev stiftet den 5 marts 1985 af Leif og Ivan Lund, efter idé af Leif.

Navnet Wedala er det latinske ord for Vejle, som i øvrigt blev til efter en snak med historielære ved Skibet Skole Bonde Bruun.

De første mange år voldte navnet kvaler i det danske boksemiljø, men efterhånden slog navnet sig fast i dansk boksning, hvor klubben både medlemsmæssigt og med hensyn til antallet af kampbok-sere er godt kørende.

Klubbens første bestyrelse bestod af 5 personer, som var Leif Lund, Ivan Lund, Finn Frederiksen, Carsten Bech og Mogens Andersen.

BK Wedala startede som et alternativ til Vejle Atlet Klub, da Wedalas filosofi byggede på, at sætte bokserne i fokus - frem for bestyrelsen. I starten havde klubben omkring 20 medlemmer, hvoraf de 9 var kampboksere (Morten Nebel, Tor-ben Skyrum, Søren Daugaard, Lars "Charles" Pedersen, Teddy Petersen, Carsten Vallentin, Erik Nørbo, Lars Nørbo og Ole Smedegaard).

BK Wedala flyttede ind i kælderen under DGI Huset i Vejle og delte faciliteter med Vejle Atlet Klub. Naboskabet varede cirka 20 år, indtil BK Wedala i 2004 flyttede ind i de renoverede SPIN-DERIHALLER i Spinderigade, hvor både træning den daglige træning foregår og hvor der bliver afholdt boksestævner.

BK Wedalas første stævne blev afholdt i Idrættens Hus den 9. oktober 1985, hvor alle klubbens boksere var i ringen. Der var hentet en hold Tjekkiske boksere op til lejligheden.

Klubben blev fra starten ikke levnet mange chancer for at overleve, de fleste spåede klubben til at få 2 - højt 3 sæsoner. - I dag er BK Wedala en af Danmark største klubber.

 

BOKSNINGENS HISTORIE:Skærmbillede 2017-09-08 Kl . 20.20.16 (1)

Skærmbillede 2017-09-08 Kl . 20.21.26

Nyheder og Events


Nyhed
søndag Den 24 juni 2018

Sommertræning 2018

Nyhed
tirsdag Den 12 juni 2018

Ugeavisen Vejle, den 12/6 2018

Event
lørdag Den 02 juni 2018

Generalforsamling & Afslutningsfest

Se alle nyheder


Dagens Holdtræning


fredag Den 22 juni 2018
Lukketingen hold idag

Se hele ugen program


Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY